Hozzávalók:
gyöngyhagyma
zöldparadicsom
paprika
csicsóka
karfiol
apró uborka
Az alaplevet 6,6 kg zöldséghez mértem:
5 l viz
1 l ecet
0,5 kg cukor
15 dkg só
1 tasak borkősav
ízlés szerint bors, babérlevél, koriander, mustármag (idén kihagytam)
szőlőlevél ágacskával
A levet felfőzöm, de nem forralom, épp csak melegitek rajta egyet. A savanyúságos hordóba beledobálgatom a zöldségeket és rázuttyantom a levet. Tányért teszek rá, hogy lenyomja a finomságokat a lé alá:) Kb 4 hét után ettem belőle, akkora már minden beért:)
Tettem el külön zöldparadicsomot is ugyan ebbe a lébe annyi különbséggel, hogy pár félbetört fefferonit tettem a paradicsomokhoz.
Fefferonival is ugyan igy jártam el.
:)
gyöngyhagyma
zöldparadicsom
paprika
csicsóka
karfiol
apró uborka
Az alaplevet 6,6 kg zöldséghez mértem:
5 l viz
1 l ecet
0,5 kg cukor
15 dkg só
1 tasak borkősav
ízlés szerint bors, babérlevél, koriander, mustármag (idén kihagytam)
szőlőlevél ágacskával
A levet felfőzöm, de nem forralom, épp csak melegitek rajta egyet. A savanyúságos hordóba beledobálgatom a zöldségeket és rázuttyantom a levet. Tányért teszek rá, hogy lenyomja a finomságokat a lé alá:) Kb 4 hét után ettem belőle, akkora már minden beért:)
Tettem el külön zöldparadicsomot is ugyan ebbe a lébe annyi különbséggel, hogy pár félbetört fefferonit tettem a paradicsomokhoz.
Fefferonival is ugyan igy jártam el.
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése