Keresés ebben a blogban

2011. november 25., péntek

Savanyúság télire avagy Tursija

Hozzávalók:


gyöngyhagyma
zöldparadicsom
paprika
csicsóka
karfiol
apró uborka


Az alaplevet 6,6 kg zöldséghez mértem:

5 l viz
1 l ecet
0,5 kg cukor
15 dkg só
1 tasak borkősav
ízlés szerint bors, babérlevél, koriander, mustármag (idén kihagytam)
szőlőlevél ágacskával


A levet felfőzöm, de nem forralom, épp csak melegitek rajta egyet. A savanyúságos hordóba beledobálgatom a zöldségeket és rázuttyantom a levet. Tányért teszek rá, hogy lenyomja a finomságokat a lé alá:) Kb 4 hét után ettem belőle, akkora már minden beért:)

Tettem el külön zöldparadicsomot is ugyan ebbe a lébe annyi különbséggel, hogy pár félbetört fefferonit tettem a paradicsomokhoz.

Fefferonival is ugyan igy jártam el.


:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése