Nem vagyok pálinka rajongó. Mézes pálinka rajongó sem. Ám az ünnep közeledtével engem is megszáll az ünnepi szellem, s elfogyasztok 1 2 3 4 kupica mézespálinkát:)
Idén valami mást szerettem volna...kókuszlikőr volt tervben, mégis mézes lett belőle egy kicsit másképp:)
Ami hozzá kell:
1 csinosabb üveg
2 narancs héja és leve
szegfűbors
szegfűszeg
fahéj (egész)
vanilia
pálinka
méz
A narancs héját levágom, de úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta, levét kifacsarom. A héjat az üvegbe teszem, a narancslében (pici vizzel) felforralom a a füszereket és azt is az üvegbe öntöm. Majd jön a melegitett méz és rá a pálinka. Zutty össze:) 2 3 nap után már érezni a füszereket :)
Idén valami mást szerettem volna...kókuszlikőr volt tervben, mégis mézes lett belőle egy kicsit másképp:)
Ami hozzá kell:
1 csinosabb üveg
2 narancs héja és leve
szegfűbors
szegfűszeg
fahéj (egész)
vanilia
pálinka
méz
A narancs héját levágom, de úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta, levét kifacsarom. A héjat az üvegbe teszem, a narancslében (pici vizzel) felforralom a a füszereket és azt is az üvegbe öntöm. Majd jön a melegitett méz és rá a pálinka. Zutty össze:) 2 3 nap után már érezni a füszereket :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése