Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 12., szerda

Gomba orly módra

Néhány recept elmaradt így az augusztusi hónap folyamán. Pedig nem bőjtölnek ilyentájt az emberek, hiszen érik a sok gyümölcs, a szőlő, készül a pálinka és a bor, begyujtják a kemencét, élvezzük az utolsó meleg napokat, rotyog a paprikás a bográcsban, forgolódnak az illatos húsok a roston. Nekem ez az augusztus. Igaz ma már bőven a szeptemberben járunk. De emlékezni mindig jó :)

A meleg sőt forró hétköznaokon, ami főleg rohanással telik, nincs az embernek sok kedve főzőcskézni a konyhában. Ilyenkor jók ezek a gasztrocsodának egyáltalán nem mondható pofon egyszerű receptek.

Kisebb gombákat vásárolok. A gombafejeket jól megmosom, megdörgölöm. Mi nem szedjük le a héját...Gombász szomszéd a földből kiszedve harapja ketté a friss gombát, él és virul, így én sem aggódok. :)
Kevés sóval és vegetával szórom meg és megpróbálam átdörzsölgetni, hogy mindenhol érje a fűszer. Állni hagyom egy 10 percre. Közben liszttel, tojással, sóval, vegetával, sörrel sűrű palacsintatésztát keverek. Ebben forgatom meg a gombákat, hogy jól megtapadjon rajta a sűrű bunda. majd villám gyorsan forró olajba dobom és pár percig sütöm. Friss paradicsommal és sültkrumplival fogyasztottuk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése