A napokban megkívántam egy kis krumplifőzeléket. Két féle módon szoktam csinálni. Az egyik ráérős...a másik a szupergyors (diétás?). Mindkettő nagyon nagyon finom és más.
Krumplifőzelék 1:
Krumplifőzelék 1:
Pár gerezd fokhagymát félbe vágok és kicsi olajon megpuffasztom. Épp csak barnuljon, a lényeg, hogy kijöjjön az íze. Ráteszem az apró kockára vágott krumplit, öntök hozzá vizet. Éppen csak el kell hogy lepje. Fűszerezem sóval, borssal, vegetával, köménnyel, majorannával, babérlevvéllel. Mikor a megpuhultak a burgonyák, krumplitörővel kicsit öszetöröm. (Nem kell teljesen, hagyok benne kockákat) Három nagy kanál tejfölt pici citrom levet, egy kanál lisztet kevés vizzel összekeverek. Ezzel habarom be a főzeléket. Ha nagyon sűrű, pici vízzel lehet pótolni. Nagyon finom és kész is :)
Krumplifőzelék 2:
Hozzávalók:
húsos szalonna
hagyma
fokhagyma
krumpli
majoranna
bors
só
vegeta
babérlevél
köménymag
2 főtt tojás
citromlé
pirospaprika
tejföl
Kicsi olajon megpirítom a szalonna kockákat, hozzáadom a kockára vágott hagymát, félbe vágott fokhagymákat. Majd mehet hozzá a kockára vágott krupli és a fűszerek. Só, bors, vegeta, pirospaprika, majoranna, babérlevél...Az egészet kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Mikor megphul, kicsit megtöröm a krumplit. Lisztes tejföllel habarom be. Keverek még párat, míg megsűrűsödik és leveszem a tűzről. Citromlevet teszek hozzá, és kockára vágott főtt tojást.
Nagyon finom és naaaggggyyyon nem diétás :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése