Nekem. Vagyis a legfinomabb nekem. Mert hát mindenkinek az a finom, amit otthon az anyukája csinál :) Anyukám ugyan nem így készíti, de az ővé is nagyon finom. Ettem volna levest, borsólevest, de krémlevest, de nem is krémlevest, hanem habart borsó levest...
Egy blogon olvastam egy kommentet, hogy minek tesz fel valaki leves receptet egy blogra. Merthogy levest mindenki tud csinálni, akkor meg minek. Hát épp ezért! Mert levest mindenki tud csinálni, de midenki másképp csinálja. És ettől olyan jó és izgalmas, mikor a számunkra olyan egyszerű dolgokat elkezdhetjük variálni.
A lényeg, amitől nagyon nagyon finom - szerintem - a belefőzött szeretet, tyúk és libazsir, apróra vágott zöldség, tetemes mennyiségű zöldség és zellerzöldje.
Kell hozzá:
1 szép nagy fej hagyma
2 közepes répa
2 kis fehérrépa
1 fél fej zeller (kisebb)
450 g borsó
2 db burgonya
zöldség és zellerzöldje
libazsír (2 kanál)
tyúkzsír (2 kanál)
liszt
tejföl
A két fajta zsíron megdinszteljük a zöldségeket. A zöldségeket, répát, fehérrépát stb nagyon apróra vágom. Hozzáteszem az apróra vágott zöldet és avval is forgatom egy darabig. Mikor már elkezdenek puhulni, felöntöm vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, vegetával. Mikor megfőtt, tejföl és fehér liszt keverékével behabarom. Teszek még hozzá vegetát, ha szükséges, összerottyantom és kész :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése