Sajnos a kép csak netes...nem volt már idő fényképezni, enni kellett...és abbahagyni pedig már nem tudtuk :)
Wise Lady receptje alapán készítettem a mascarponet. Annyit változtattam csak, hogy 22 százalékos tejfölt (tejszínt) használtam.
A recept igazán pofon egyszerű. Ugye kell rum, whyski, 2,5 dl habtejszín, 500 g mascarpone, 2 csomag babapiskóta, kávé, vaníliás cukor. Nyers tojás menne belle, de én az ilyesmitől ódzkodom. A krémbe azonban mégis tettem tojásfehérjét lazítónak, attól nem félek annyira, mint a sárgájától. (szerintem kihagyható- legközelebb nem teszem bele)
A babapiskótákat rummal elkevert kávéba forgattam, jénai aljára szorosan leraktam. A krémhez felvertem a tejszínt, tojásfehérjét. Közben a túróhoz hozzáadom a vaníliát, izlés szerint porcukrot, egy két löttyenet whyskit és rumot,összedolgozom. Ezután hozzákanalazom a tejszint, fehérjét, óvatosan összekeverem.
Mehet a piskotára. Az első réteg krémre újra kávés piskóta és ismét egy réteg krém. A tetejét enyhén cukrozott kakaóporral szórtam meg. Két napig hagytam, had érjenek az ízek. Fantasztikus volt!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése