Keresés ebben a blogban

2010. október 18., hétfő

Francia saláta formába töltve

Az ötletet a fogyikonyháról vettem, és némi változtatással el is készitettem. Valami finomat és különlegeset szerettem volna az évfordulónkra alkotni:) A párom szerint sikerült is:)

Hozzávalók:

mirelit borsó
nem mirelit sárgarépa (kb 2 szál)
fehérrépa(2 szál)
2 kisebb burgonya
1 kisebb fej alma
2 kisebb csemege uborka
3 nagy tojás keményre főzve
25 dkg gépsonka

Öntet:

150 g majonéz
fél kupa tejföl
nagy kanál mustár

bors
citromlé
3 zacsi zselatin

A répát a fehérrépával apró kockákra vágtam, és a borsóval pici olajon, sóval puhára pároltam. A krumplit sós vizben héjastól megfőztem, felkockáztam, és a zöldségekhez keverem. Az almát az uborkával szintén felkockázom, és a többihez keverem. Mindent félreteszek a hidegre hülni. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm. Ezután megcsinálom az öntetet. Mikor a zöldséges massza kihült, hozzákeverem az öntetet, majd 2,5 deci vizben feloldom a 3 csomag zselatint és ezt is hozzákeverem.
Az özgerincformába folpakkot teszek, majd sonkával kibélelem, úgy hogy a szélein kicsit túllógjon. Az aljára teszek a masszából, majd a tojások következnek, majd a maradék massza. A legvégén betakargatom sonkával, leboritom folpakkal, és be a hütőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése