Keresés ebben a blogban

2010. október 18., hétfő

Rozmaringos-majorannás kacsasült

A kacsa először fokhagymásnak indult, aztán előkerült a rozmaring, a majoranna, az alma, a méz, a fehérbor...és a végén valami nagyon jó dolog sült ki:)

Hozzávalók:

2,5 kg-os kacsa
alma

bors
fokhagyma
rozmaring
majoranna
3 kanál méz
1 deci fehér bor



A kacsa püspökfalatját én levágom, mert rossz ize lesz tőle. Szárazra törölgetem, sóval jól bedörzsölöm kivül-belül, borssal meghintem. Apróra zúzott fokhagymával szintén kivül-belül bedörzsölm, majd rozmaringgal és majorannával befüszerezem. A belsejébe 2 kisebb almát és 2 3 egész fokhagymát teszek. A madarat lefedhető tepszibe teszem, némi vizet, olajat öntök alá. A vizhez még hozzáöntöm a fehérbort, hozzáadom a mézet, és 1 nagy kanál vegetát szórok bele. 200 fokon először lefedve párolom, majd pirosra sütöm. Közben folyamatosan locsolgatom a tepsziben lévő lével.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése