Keresés ebben a blogban

2010. október 18., hétfő

Tárkonyos csirkeragu leves cipóban tálalva

Szintén ünnepi páromvárós fogásként készült. Nem tudtam, vajon a cipó magában tartja e a leveskét. Rizikóztam, és jól tettem:) Ha cipót veszünk, vastaghéjót keressünk, és inkább barnát.

Hozzávalók:

fél kg csirkemell
fél kg csirkefarhát
nagy fej hagyma
3-4 burgonya
3-4 szál répa
3 szál fehérrépa
petrezselyemzöldje
borsó
4 nagy fej gomba

bors
vegeta
tárkony
citromlé
tejföl
liszt

A hagyát apróra vágom, fehéredésig forgatom rajta  a húst. Majd felöntöm vizzel, beleteszem a zöldségeket, a füszereket, és kis lángon rotyogtatom. A végén 1 deci tejfölt 1 kanál liszttel keverek össze, evvel behabarom a levest, és hozzáöntök 1 kis citromlevet. A cipók tetejét levágom, a belét kivájom, és a leves ebben tálalom. Nem kell rohanni az evéssel, de egy kisabb szavalóversenyt biztosan nem bir ki a cipó:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése