A tetején fondant van, amit szinezett zselatinnal állitottam össze. Szenvedtünk, szidtunk, többet nem csinálunk... :D
Maga a torta nagyon finom, bár tömény...nekem is tömény annak ellenére, hogy édes szájú vagyok.
2 db diós ostyát-lapot sütöttem (kis torta lett, így megint egy füles kisebb edényt vettem tepsinek):
4 db tojás habbá vert fehérjét
7 dkg dióval
7 dkg porcukorral
2 kanál liszttel összekevertem
Sütőpapíros edényben 150 fokon szárítottam.
A krém:
5 dcl tejet
1 tasak vaniliás cukorral
1 vaniliás pudingporral
12,5 dkg cukorral megfőztem
Mikor kihűlt, hozzákevertem 12,5 dkg vajat. A krémet elfeleztem, az egyik részét sárgán hagytam, a másik részéhez 6 dkg fekete csokit adtam.
Az első lapra nutellát (én cipiripit) kentem. Erre cukros rumba áztatott babpiskóta (nálam plazma keksz) jött. Majd jött az első réteg krém - a sárga. Még egy diós lap, csokis krém, keksz, még egy réteg nutella. A tetejét nem vontam be krémmel, mert fondant úgy is eltakarta. Legalább 2 nap kell neki, hogy összeérjenek az ízek. Finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése