Régen nem voltam leveses. Volt leves, hát jó. Úgy látszik öregszem, változik az izlésem:) Ami biztos, hogy mindenki levese más izű. Soha nem ettem még 2 egyforma, vagy akár csak hasonló izűt. Anyum levese egész más, mint az enyém, pedig tőle tanultam. Azt monják, függ az edénytől (?), a viztől, na meg persze a hústól. Valaki egy egész pipit belefőz. Mi nem szoktuk. Rendszerint kezes-lábas levest csinálunk.
Hozzávalók:
csibealkatrészek
2 nagy fej hagyma
2 nagy fej fokhagyma
paprika
zeller
fehérrépa
sárgarépa
burgonya
gomba
petrezselyem
zellerlevél
szemesbors
só
vegeta
A húsit hideg vizzel felöntöm, és minimum lángon elkezdem főzni. Egy jó másfél órán át hagyom hagy bugyorogjon. Lehabozom, és beleteszem a zöldségeket. Füszerezem, és készrefőzöm. Anyum tesz bele paradicsomot, én nem szoktam. Valaki csak a legvégén teszi bele a petrezselymet, én az elején. Ha van otthon, lehet bele tenni karfiolt, karalábot, brokkolit. Mikor a levesünk elkészült, leszürjük. Valaki belefőzi a tésztát, mi külön szoktuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése