Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 17., kedd

Cserépedényes kemencés bab álá apu

Ha valaki nagyon tud és nagyot tud alkotni a természetben, akkor az apukám. No meg ha édességről van szó. Van egy generációkon át örökölt reform torta receptünk, igazi legenda. A baj csak az, hogy az elkészitése legalább egy nap. Igy igen igen ritkán van. Hátha idén karácsonykor megszállja aput az ünnepi sütésfőzés:), akkor az csodareceptet is közzéteszem.
De most a kemencés babról. Ez az első bennekészült étek, nagy volt a feszültség, hisz még nem sütöttünk kemencében. Család apraja-naggya összegyült, és a végén, üresen hagyta a tálat. A szakács ezt okkal vehette jó jelnek.

Hozzávalók:

Az előző éjjel beáztatott apróbab
répa
burgony
fehérrépa
fokhagyma
apróra vágott hagyma
babérlevél
szemesbors

vegeta
pirospaprika
füstöltoldalas, vagy bármilyen füstölt  mi még a sonka börkéit is beleraktuk

ezt mind rétegezve beletenni a cserépedénybe. Réteg bab, réteg zöldség, füszer, füstölt, réteg bab, zöldség, és igy tovább. Végén lefedni és kemencébe rakni. Mi még este befütöttük, betettük a babot, reggel kivettük, és már jó volt :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése