Hozzávalók a piskótáshoz:
6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
Krém:
3 tojás
15 dkg cukor
4 kanál jó minőségű kakaópor
20 dkg vaj
pár kanál tejszin
2 kanál rum
Tetejére cukor
A piskotát kikeverem és sütőpapiron kapcsos torrtaformában 6 lapot sütök. Az utolsó lapot külön teszem egy kimargarinozott tálcára. Egy kisebb -nem vastagaljú - edénybe kb 5 dkg cukrot tettem és tüzön felolvasztom. Mikor már szinte teljesen felolvadt leveszem a tűzről, és margarinnal megkent tortakanállal rásimitom a félretett piskótára. A krém hozzávalóit összekeverem és lassú tűzön kevergetve olvasztom, főzöm. Mikor a margarin is , cukor is elolvadt, félreteszem és kihűtöm. A lapokat megkentem a krémmel, egy kis maradék darált dióval szórtam meg, majd nagyobb pogácsaszaggatóval kivágtam őket. A tetejére összetört cukros piskótát tettem. Nem fontos kiszaggatni, de nekem nem lettek egyenletesek a piskótáim, és nem mutatott szépen. Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése