Keresés ebben a blogban

2011. július 29., péntek

Rakott napok: avagy rakott tök és rakott karfiol

Apu csak a húst kereste benne. Szerint ez már nyúlnak sem való kaja. Mi szeretjük:) Nagy zöldségevők vagyunk:)


Rakott karfiol






Hozzávalók:

Burgonya 
Karfiol
Lila hagyma
Kevés füstölt szalonna
joghurt
2 tojás
2 kanál tönköly liszt
fokhagyma
vegeta
bors
sajt a tetejér



Én nem főztem meg héjában a krumplit, hanem karikákra vágva  a jénaiba tettem, megszórtam vegetával, sóval, borssal, megöntöztem kevés oliva olajjal és a tetejére szalonna kockákat és csiokra vágott lila hagymát raktam.Igy tettem 200 fokon be a sütőbe. Mikor megpuhult, rátettm a már előre megfőzött karfiolt és ráöntöttem az öntetet. Az öntet 4 deci joghurt, 2 tojás,2 kanál tönköly liszt, 2 kanál vegeta, 1 kanál só és kevés fokhagyma. Mgreszeltem sajttal és már mehetett is  a sütőbe:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése