Keresés ebben a blogban

2012. március 13., kedd

Rántott hús sütőben

Régóta terveztem egy sütőben sült rántott hús kisérletet. A múlt héten több projektre is sor került. Ime a tapasztalataim:


Az első próbálkozáskor disznó nyakast rántottam ki. A húst kikloffoltam, sóztam, bundáztam és vékonyan megkent tepszibe tettem. Az eredmény félig katasztrofális volt...Mivel a hús kicsit zsirosabb(nem igazán volt rajta zsir...talán egy kevéske) ??? szaftosabb ??? volt, a bunda teljesen leázott. Az alsó réteg odaragadt, leázott, leégett...Meg sem mertem forditani őket. Izre jó volt, de igy félbundásan nem volt az igazi.

Ezek után eldöntöttem, hogy én többet ilyet nem....

Két nappal később már gyönyörű disznó combot csapdostam és sóztam a konyhában. Annyi különbséggel, hogy tejbe sót és fokhagymát tettem, a húst egy órára megfürösztöttem benne. Ezután bundáztam, olajos sütőpapirra tettem. Jelentem a bunda rajta maradt, de a hús nekem egy kicsit száraz volt...nem mintha 2 l olajban ne lehetne cipőtalp állagúra sütni... Viszont a bunda ropis volt, finom. Summa summarum másnap osztozkodtunk az utolsó szeleten :)

De hogy mindez ne legyen elég :D csütörtökön ismát húst rántottam, ezuttal csirkemellet. Tökéletes lett! Fokhagymás tejben pácoltam, olajozott sütőpapiron sütöttem a legmagasabb hőmérsékleten. Gyorsan elkészült, a husi puha volt ("omlósz"),a bunda ropis :) Nyammm :)


Hát igy zajlott az a bizonyos ránottmaraton nálunk :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése