Keresés ebben a blogban

2013. február 6., szerda

Vega napok: rácson sült fűszeres burgonya és shitake gomba






Császár szalonnát aprókockákra vágok, megpiritom. Rádobom a gombákat és piritom őket. Sózom, borsozom, picit vegetázom. Avégén natúr tejföllel öntöttem nyakon, de akkor már nem melegitettem tovább. A shitake gombának különleges ize van, nem utoljára volt vendég az asztalon :)

A burgonya egy részét natúran, másik részét fűszeresen sütöttem. Fokhagymát, petrezselymet, rozmaringot és kakukkfüvet kevertem össze pici oliva olajjal. Ezzel kentem be a krumplit. Ha natúran sütöm, akkor csak rádobálom a rácsra és 250 fokon kb 20 perc alatt kész. Most viszont a rács alá toltam egy tepsit, hogy abba csöpögjön a pici olaj(kis vizet is öntöttem bele). Végén sóztuk, borsoztuk. Finom volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése