Keresés ebben a blogban
2012. június 22., péntek
Kemencében sült kifli
A croisant receptemet használtam, annyi változtatással, hogy másfél adagra nem használtam el még fél vajat sem. Nem akartam, hogy "nagyon" vajas legyen, szerettem volna spórolni a kalóriákon. Nem 8 lapot, csak hatot nyújtottam, így minden lapra jutott bőségesen vaj. Nem tötöttem semmivel, csak megsóztam, mielőtt feltekertem. Így is nagyon kapós volt, a tészta finom puha, de sokkal sűrűbb, olyan kenyértészta szerű. Családnak nagyon tetszett, hideg sörrel fogyasztottuk. :)
2012. június 12., kedd
2012. június 11., hétfő
Búcsú valamitől, ami valaha nagyon szép volt nekem...
Körülöttünk minden változik. Az idő, az emberek, dolgok. Ezt el kell fogadni. Félelmetes érzés rájönni, mennyire jelentéktelenek vagyunk az idő gépezetében. Bedarálódunk és átalakulunk, mint puha hús a darálóban. Csak azok vagyunk, amit életünkben megtettünk és átéltünk. Sajnálom azokat az embereket, akik erre túl későn vagy egyáltalán nem jönnek rá. És sajnálom magamat is,amiért tudom, hogyan kellene, mégsem teszek úgy.
Hiszem, remélem, bízom benne, hogy van valaki ebben az életben, akit nekem szántak, aki olyan mint én, csak sokkal de sokkal jobb.
2012. június 8., péntek
Virgonc palántáim :)
A kertben a növények a legnagyobb rendben, megállás nélkül fejlődnek Vakond barátunk ugyan benéz olyakor, de már nem árthat sokat. (Bezzeg a virágpalántáknál...)
Nem olyan rég még apró kis csemeték voltak ezek a paradicsomok. Mostanra már túlnőtték a piacon vásárolt melegházi társaikat.
Piaci paradicsom palánta.
Nem rágta le a földibolha a karalábé leveleit:)
A 2 túlélő brokkoli :)
Bújik a kelbimbó :)
Zeller palánták (Az itthoni tejfölös pohatas 4x ekkora)
Megindultak a dinnyék. Itt ott már virág is van.
Cukkini palánták. Nem sok különbség van az előnevelt és a szabadföldön nevelt palánták között. Jövőre nem vesződök az itthoni palántázással. Ne éri meg. Egy hét alatt kicsirázik, felnyomja a földet. Két hét alatt már őserdővé növi ki magát.
Ránott hal Ágisan egészben sült újkrumplival
Hogy mit jelent az Ágisan? A hal szeleteket a következő füszerkeverékkel bolondítom meg: egy kávés kanál só, egy k. kanál édes pirospaprika,fél csipet bors, egy k. kanál fokhagymagranulátum. Állni hagyom egy negyed órát, majd panírozom. A tojásba annyi kanál vegetát teszek, ahány tojást feltörtem.
Közben az újkrumpiról ekapargatom a héját és egészben felteszem főni. A halakat szépen sorban ropogós pirosra sütöm és lecsepegtetem az olajat. Mikor a burgonya is megfőtt az olajba dobom és kb 10 percig a legmagasabb hőfokon sütöm (olajsütőben), hogy kérget kapjon a külseje :)
Közben az újkrumpiról ekapargatom a héját és egészben felteszem főni. A halakat szépen sorban ropogós pirosra sütöm és lecsepegtetem az olajat. Mikor a burgonya is megfőtt az olajba dobom és kb 10 percig a legmagasabb hőfokon sütöm (olajsütőben), hogy kérget kapjon a külseje :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)